League of Legends Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

league of legends

Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan League of Legends, yani halk arasındaki kısaltmasıyla LoL oyunu e-spor dünyasında kendine önemli yer bulan bir yapım olmaktadır. Matematiğin, stratejinin ve reflekslerin yarıştığı bu rekabetçi dünyada LoL Başlangıç Rehberi içeriğinde bulunabilecek her şey yeni başlayan oyuncuların yardımına koşacaktır.

Temelinde bir MOBA (Multiplayet Online Battle Arena) türü olan League of Legends oyunu, kendisi gibi Defend of the Ancient (DotA) türevi olan oyunlarla benzer temel taktikler üzerine kuruludur. Oyunu oynamak isteyen kişiler ücretsiz hesap alabileceği gibi aynı zaman lol hesap satış siteleri üzerinden unranked hesap satın alarak daha önde başlayabilir.

Oyuncular ayrıca düzenli ve istikrarlı bir çalışma sonucunda bu hobiyi profesyonel bir spora dönüştürerek bundan çok büyük meblağlar kazanabilmektedir.

LoL Yeni Başlayan Rehberi

İyi bir oyuncu için olmazsa olmaz özellik tecrübeye sahip olmaktır. Kısayol tuşlarının yerini bilmek, kritik anlarda heyecan yapmadan hareket etmek, ekip arkadaşlarının yardım isteklerini duyabilmek, karakterini kullanmayı bilmek başarısızlığı engelleyecek özellikler olmaktadır.

Oyuncu kendi seviyesinin üstünde rakiplerle karşılaşırken sahip olduğu azmi yok edebilme imkanına sahiptir. Bu sebeple bol bol bilgisayarla pratik yapıp, harita, karakter ve eşya kurulumlarına da hakim olmak gerekmektedir. Özelliklerine hakim olunmayan bir karakter güçlü rakipler karşısında çok büyük bir dezavantajla başlamanıza sebebiyet verir. Bu durum devamında rakibin sizin karakterinizi saf dışı bırakarak daha da güçlenmesini ve dengenin daha da bozulmasına neden olacaktır. LOL oyununda buna kar topu etkisi de denir. Yeni başlayan oyuncuların en çok sorun yaşadığı durumdur.

Dereceli Sıralamada İyi Bir Takım Oyunu Nasıl Olmalıdır?

İyi bir takım elemanı ekip arkadaşlarıyla koordine bir şekilde çalışabilmelidir. LoL takımınızın boş bıraktığı koridoru savunmak, güçsüz kalan koridora desteğe gitmek ekip arkadaşlarınızla uyum yakalamanızı ve doğal olarak daha motive edici bir maç çıkarmanızı sağlayacaktır. Yine en çok yapılan hatalardan birisi, eşya almak için markette çok oyalanmak olmaktadır.

Bir takımın birbirinden farklı görevde elemanları bulunmaktadır. Ağır darbeleri kaldıran ama yeterince öldürücü olmayan karakterler olduğu gibi, hızlı ve efektif hasar birimleri de vardır. Kimi karakterler ekip arkadaşlarına destek olurken, kimi karakterler başlangıçta verimsizken ileride oyunu tek başına bitirebilecek güce gelebilmektedir. Birbirini anlayan ve tanıyan gruplar, doğru uyumu yakalarlarsa yenilmesi zor bir ekip olmaktadır. Oyunu oynayacağınız iyi anlaşabildiğiniz bir arkadaşınız yoksa elo boost fiyatlarını öğrenerek lig yükselmek için danışmanlık hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin.
Adınızı girin