BLAST Open Porto 2026’da hayatta kalma mücadelesi veren G2 Esports, formsuz rakibi Natus Vincere karşısında net bir performans sergileyerek 2-0’lık galibiyetle yoluna devam etti. Bu ağır yenilgi, NAVI cephesinde endişe verici gidişatı sürdürürken takımın turnuvaya veda etmesine neden oldu.
G2 | 20 30 Ağustos 2026 | Natus Vincere |
| 13 | Ancient | 6 |
| 13 | Inferno | 10 |
| K – D | ADR | Rating 3.0 | |
|---|---|---|---|
| 🇮🇱 Nikita Martynenko ‘HeavyGod’ | 37 – 20 | 90.0 | 1.61 |
| 🇸🇰 Matúš Šimko ‘MATYS’ | 29 – 21 | 84.6 | 1.34 |
| 🇺🇦 Artem Moroz ‘r1nkle’ | 30 – 18 | 59.0 | 1.12 |
| 🇧🇦 Nemanja Kovač ‘huNter-‘ | 26 – 24 | 70.4 | 0.99 |
| 🇮🇱 Guy Iluz ‘NertZ’ | 23 – 27 | 64.9 | 0.92 |
| Natus Vincere | K – D | ADR | Rating 3.0 |
|---|---|---|---|
| 🇷🇴 Mihai Ivan ‘iM’ | 32 – 26 | 63.1 | 1.10 |
| 🇽🇰 Drin Shaqiri ‘makazze’ | 29 – 34 | 82.0 | 1.05 |
| 🇺🇦 Ihor Zhdanov ‘w0nderful’ | 20 – 28 | 53.7 | 0.70 |
| 🇫🇮 Aleksi Virolainen ‘Aleksib’ | 11 – 26 | 41.0 | 0.68 |
| 🇺🇦 Valeriy Vakhovskiy ‘b1t’ | 15 – 31 | 50.1 | 0.60 |
Seri Ancient haritasında başladı. Dengeli geçen açılışın ardından kontrolü hızla eline alan G2, savunma tarafında (CT) üstünlük kurarak ilk yarıyı 9-3 önde kapattı. İkinci yarıda tabanca raundunu da hanesine yazdıran ekip karşısında NAVI bir force buy ile nefes almaya çalışsa da, Nikita “HeavyGod” Martynenko’nun 1vs3 clutch performansı G2’ya harita puanlarını getirdi ve harita 13-6 sona erdi.
İkinci harita olan Inferno‘da G2, baskın T tarafıyla bir ara 10-4’lük skoru yakalayarak maçı tamamen domine etti. Ancak CT tarafına geçildiğinde Nemanja “huNter-” Kovač önderliğindeki takım oyunu kapatmakta zorlandı. NAVI geriden gelerek farkı 10-11’e kadar indirmeyi başarsa da, kritik anlarda toparlanan G2 son rauntları kazanarak haritayı 13-10, seriyi de 2-0 tamamladı.
Bu sonucun ardından G2, alt grup finalinde temsilcimiz XANTARES ve woxic’in de yer aldığı Aurora ile M80 arasındaki mücadelenin galibiyle playoff bileti için karşılaşacak.
Aleksib: “Kesinlikle Yeterince İyi Değildik”
Üst üste ikinci turnuvadan da grup aşamasında elenen Natus Vincere’da IGL Aleksi “Aleksib” Virolainen maç sonrası röportajında öz eleştiride bulundu:
“Kesinlikle yeterince iyi değildik. Ancient haritasında bazı durumlarda ben de daha iyisini yapabilirdim; maç arasında konuştuklarımız ve takım içi yazışmalarımıza bakılırsa diğer oyuncular da aynı şeyi hissetti. Hepimizde bir şeylerin eksik olduğu çok açık. Altı hafta boyunca gerçekten sıkı çalışmışken iki turnuvadan da bu şekilde elenmek çok can acıtıcı.”
17 Eylül’de başlayacak StarLadder StarSeries Fall 2026 öncesinde sorunlarını çözmek için yaklaşık iki haftası bulunan NAVI için Fin kaptan, “Bu durumdan çıkmak tamamen bizim elimizde. Kafamızı toparlamalı ve yeni bir şeyler denemeliyiz,” ifadelerini kullandı.








