Can Sıkıntısına Birebir Basit Oyunlar

Can Sıkıntısına Birebir Oyunlar

Yaz tatili yaklaşıyor, aranızda benim gibi bütün gününü bilgisayar başında geçirenleriniz vardır elbet. İlk başta tüm günü bilgisayar başında harcamak güzel olsa da, yavaş yavaş oyunlarınızdan sıkılmaya başlıyorsunuz. İşte bu yüzden, en azından can sıkıntınızı bir nebze alacak olan, basit yani bir kısmı tarayıcı tabanlı ve bir kısmı ise birkaç MB boyutunda olan beleş oyunları tanıtmak istiyorum.

 

 #  Super-W-Hack!

Super-W-Hack! oyunu, yön tuşları, “x” ve “z” tuşları ile oynayabileceğiniz tarayıcı tabanlı bir oyun. Oyunu basit bir şekilde özetlemek gerekirse, siz bir zindandasınız ve düşmanlarınızı seçtiğiniz karakterin silahıyla öldürüp, düşen küçük kutucuğu alıp zindandan çıkmak. En basit böyle anlatabilirdim sanırım. Zaman öldürmek için gayet güzel bir oyun.

 

 #  Cooldog Yazı Yazmayı Öğretiyor (Cooldog Teaches Typeing)

Sanırım Cooldog Teaches Typeing isminden ötürü oyuna önyargı ile yaklaşacaksınız. Ancak gayet oyalayıcı ve zaman geçirmeye yarayan küçük bir oyun. Hem oyundaki küçük espirilerle gülümseten, hem de klavye kullanma hızınızı geliştirmeye yarayan bir oyun. Bence ön yargıyla yaklaşmadan, oyunu deneyin. Tarayıcı tabanlı olarak oynayabilir veya indirebilirsiniz.

 

 #  BlobWall

Listedeki en sevdiğim oyun bu oyun sanırım. Grafikleri hiçte fena olmayan bir mini-oyun olan BlobWall, temasıyla Tetris oyununu andırmıyor değil, hatta sanırım hemen hemen Tetris’in 3 boyutlu versiyonu. Oyunun amacı gif’ten de anlayabildiğiniz gibi, duvara değmeden ve duvarda hiçbir boşluk kalmayacak şekilde karakterinizi içinden geçirmek. Bence zaman geçirmek için bire bir, süper bir oyun. Maalesef tarayıcı tabanlı değil fakat 40MB gibi küçük bir boyuta indirebilirsiniz.

 

 #  Cavern of Flight

Listedeki en sevdiğim 2. (karar veremedim şimdi, 1. de olabilir) oyun olan Cavern of Flight, yön tuşları ve “S” tuşu ile oynanan bir oyun. Gerek oyun tarzıyla, gerekse grafikleriyle bir zamanların unutulmaz oyunu olan “Limbo” oyununu anımsatıyor bana. Oyunun konusu ve amacı ise Limbo oyununa çok benzer. Bence mutlaka denemelisiniz bu oyunu !

 

 #  Tube Tycoon

YouTube’da bir sürü abonenizin olmasını, yani YouTube’da ünlü olmanın hiç hayalini kurdunuz mu ? Eğer cevabınız evet ise, bu oyun veya simülatör tam size göre ! Simülatör gayet gerçekçi ve eğlenceli. Video yükleme düzeninize göre abone kazanıp, zamanla para kazanmaya başlıyorsunuz. Ayrıca ziyaretçiler de videolarınıza yorum yapıyor. Tube Tycoon sayesinde YouTube hevesinizi alıp, aynı zamanda zaman öldürebilirsiniz.

3 YORUM

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin.
Adınızı girin